2016. február 29., hétfő

Előadás: Azok a kibírhatatlan írók

Március 11-én, pénteken lesz egy előadásom, ahol nem az írástechnikáról esik szó, hanem az írás lélektani részéről, főleg az író és a környezet kapcsolatáról.  
Hogyan lehet feldolgozni az elutasításokat? Milyen írástechnikai görcsöt okoz a kudarc? Milyet a siker? Miért hullámzik érzelmileg egy író? Hogyan lehet beilleszteni az írást a mindennapokba? Miért akadunk el írás közben, milyen dramaturgiai vagy egyéb okok lehetnek? Hogy működik a szerelmi sokszög az író, a párja és a karakterek között? Milyen életvezetési gondot okozhat az írás? 

Szeretettel várok mindenkit!
Részletek a Facebookon:
https://www.facebook.com/events/458167884392915/

2016. február 25., csütörtök

Sorok mögött: Miért lesz valaki író, más meg miért nem?

A mostani Sorok mögött írós körblogolásunk témája, hogy az írás tanulható vagy tehetség kell hozzá, esetleg mind a kettő.
Gyakran látok kezdőket lerakni a tollat, de látom az is, mi lesz írókból évekkel később. Pont ezért a tanulás kontra tehetség témakör évek óta izgat. Szerintem van egy harmadik dolog, ami nagyon fontos.  
Elmesélem az írós fejlődésemet, és azt, mikor hogyan gondolkoztam erről. Utána meg elárulom, miként látom mostanában :)

2016. február 17., szerda

Calderon - angol fordítás

Testvéreim a zűrben, hatalmas lelkesedéssel tudatom, hogy kész a Calderon angol fordítása! :)
Úgy egy éve a bloggerek vetették fel a külföldi könyvpiac ötletét, és azt, hogy odakint is megállná a helyét a regény. Katona Ildi azt mondta, hm, miért ne? Csapjunk bele!
De elsőre le is állt a dolog, mert nem találtunk fordítót, aki be merte volna vállalni. Ám tavaly év végén mégis akadt valaki, akinek a humora hasonló az enyémhez, és aki amúgy imádja a regényeket, és fejből idéz belőlük. Nincs jobb, mint egy vicces pasit ráereszteni egy másik vicces pasira! :) Dani és Calderon bensőséges órákat töltöttek együtt, és ennek hatására most már így fest a történet:

Calderon - Dead man wanted

2016. február 3., szerda

Dedikálás

Közeleg a Valentin-nap, és két - egymást nem ismerő - srác is írt, hogy meglepné a kedvesét dedikált Apa, randizhatok egy lovaggal regénnyel. Nagy öröm, hogy vannak pasik, akik tudják, hogy a nő szívéhez kedvenc szerzőjén át vezet az út... :)

Ha szeretnél egyedi ajándékot adni...
...vagy kapni...
...vagy épp meglepni magad valami humorossal a a latyakos napokon...
...vagy csak simán még nincs Lucy vagy Calderon a polcodon...

akkor szeretettel várlak 2016. február 13-án, szombaton 15 órakor a Westendben a Könyvmoly könyvesboltban.
(A Könyvmoly könyvesbolt a régi Ulpius helyén van, vagyis a legalsó szinten a Nyugati és a westendes Meki között.)

Fb link: https://www.facebook.com/events/1029280107135405/

Szeretettel várlak!

(Ha segíteni akarsz a pasidnak, hogy megtalálja az ideális meglepetést, ártatlan mozdulattal oszd meg a hírt az orra előtt :))